Vad är en tanke värd?

Skrivet den 14 Mar, 2017 under Personligt | Inga kommentarer

Idag har jag tänkt. Först på en manusidé, sedan på en del andra utmaningar. Jag har gjort några anteckningar, planerat, suddat och tänkt om. Resultatet blev ett blankt papper med grå suddlinjer. Jag har inte presterat ett endaste dugg idag. Bara tänkt. Drömt. Funderat på vad som känns. Eller hur jag vill att det ska kännas.
Jag har verkligen inte presterat ett endaste dugg.
Men jag har tänkt…
Att jag kanske borde göra en del saker, men sedan lade jag den tanken åt sidan och tillät mig att bara tänka. Värdefulla tankar. Mina tankar.
Jag tänker att allt börjar med en tanke, och vissa av dem gör man verklighet av. Några blir succéer, andra faller i glömska. Kanske plockas de upp vid ett senare tillfälle när timingen är bättre? Men ingen tanke är onödig.
Jag lutar mig tillbaka, lägger prestationsångesten åt sidan och tänker att jag nog ska fortsätta tänka ett tag till.

Lämna en kommentar