Rea i Palma – jag rekar

Skrivet den 1 Jul, 2014 under Personligt | Inga kommentarer

I Palma är första dagen på rean nästan helig. Man bara måste vara där. Det är ett Mecka för fyndare, ett glädjehus för klädlystna och alldeles underbart billigt. Det blev en heldag med kära kusin Birgitta som är en perfekt shoppingguide och bosatt på Mallorca sen nästan 40 år. Det blev skor och mera skor, klänningar och blusar, och ett par hippiga shorts. Nu måste det bli en fin sommar i Sverige så att jag får använda mina fina kläder.

På Jaume III ligger skobutikerna på parad. Även uppe på Jaume II (vid Placa Major) kryllar det av fina skobutiker.

IMG_5458

Hos Laura Garrido, som driver butiken Dolores Promesas (på Can Brondo 4) kan man hitta lite udda klänningar och tröjor, allt gjort i Spanien. I anslutning till Lauras butik finns en fin uteplats där Laura lovat ta emot alla som reser med på 4goods solskensresa i höst – det bjuds bubbel och bra priser i butiken. 🙂

IMG_5456

På S Nicolau ligger de lite udda märkesbutikerna, de med spanska designers och katalonska modekläder. Spännande och annorlunda för oss som är vana vid det svenska och nordiska.

IMG_5457

Lunchen intogs på Placa Cort, på Hotel Corts fina uteservering. Fräscht och elegant där inredningsdesignern inspirerats av Frankrike och Norden. Ett måste.

IMG_5463
Och slutligen, efter sex timmar i ett varmt Palma, med famnen full av påsar och fynd, avslutar vi med en törstsläckare på Fibonacci´s Café i hörnet Via Veri, Sant Nicolau.

IMG_5460

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar