Prestationssjukan. Hur bota?

Skrivet den 22 Feb, 2016 under Personligt | Inga kommentarer

Torsdagens debattartikel i Expressen om hur sjukt det är att arbeta sig sjuk, har genererat en hel del uppmärksamhet. Har du missat artikeln hittar du den här. Trots alla varningssignaler, och all kunskap arbetar sig många, speciellt kvinnor, sjuka. Driver sig så långt att varken kropp eller huvud fungerar längre. Vi är helt enkelt inte skapta att fungera under stress och press under en längre tid. Och vägen tillbaka är lång, mödosam och kostsam.

Men så till den stora frågan: Vad kan vi göra?

Det är tretton år sedan jag sjukskrevs för utmattningssymptom. Då började frågan diskuteras. Och fortfarande ökar antalet stadigt. Kunskapen om hjärnans förmåga, hur nervsystemet reagerar på stress ökar, men ändå tillåter vi att människor jobbar sig sjuka. Vems är felet? Vems är ansvaret? Vad kan vi göra?

  1. Medvetenheten måste bli större. Vi måste helt enkelt lära oss hur vi fungerar. Vad orkar kroppen med och när behöver vi återhämtning. Ansvaret är både mitt, som arbetstagare, och arbetsgivarens. Resultat skapar vi bäst när vi mår bra.
  2. Uppmärksamma varandra. Fråga dina närmaste hur de mår, säg till när du ser att någon mår dåligt. Tala om för varandra på jobbet att ni är värdefulla, även om ni inte jobbar tolv timmar per dag. Skapa en sund organisationskultur.
  3. Hjälp. Be om hjälp, ge hjälp. Det fanns en tid när det fanns servicepersonal på våra svenska företag. Sekreterare, assistenter, vaktmästare. Idag ska alla vara duktiga och göra allt själva. Det stjäl tid och är ineffektivt.
  4. Sluta belöna överpresterande. Kanske lätt sagt, men med insikt borde det gå.
  5. Ha roligt. Se till att där finns tid för att ladda batterierna med det du tycker är roligt.
  6. Att prestera betyder inte att man måste högprestera. Att vara bäst, och bäst i allt, är inte friskt, och inte möjligt. Det är viktigt att ha realistiska mål och förväntningar.

Och det finns säkert mycket mer vi kan göra. Och viktigast av allt är att vi håller liv i diskussionen, att vi inte sopar problemet under matta och att vi stöttar varandra. Har DU tips på vad som kan göras?

image

Lämna en kommentar