Ny pocket och bokcirkel

Skrivet den 16 Sep, 2015 under Om böcker | Inga kommentarer

Lådan med nya pocketböcker har landat hos mig och SNART finns även Vanliga människor glömmer och går vidare, som pocket ute i handeln. Roligt och spännande. Jag hoppas att boken ska nå en ny läsarkrets i det här formatet. (Jag är själv en stor pocketälskare.)

Och på tal om läsekrets.

Idag hade jag förmånen att få träffa sju av mina läsare. En bokcirkel, som träffats regelbundet i sju år, hade valt att läsa Bara människor och bjöd till lunch och bokprat. Väldigt trevligt, och berikande att få besvara frågor om hur jag skriver och varför jag skriver. (Eftersom det trots allt var några år sedan jag skrev Bara människor så är det extra roligt att den lever och diskuteras.) De undrade vad jag menade med det ena och det andra. De ville veta hur det kom sig att jag skrev just den här historien, hur började det? Och framför allt hur ska det fortsätta?

Jag fick en toppendag med sju litteraturälskare.

Bokcirkel är ett fantastiskt bra sätt att levandegöra litteraturen. En grupp kvinnor med stort läsintresse träffas, äter gott och de tvingas läsa och diskutera olika typer av litteratur. Berikande till tusen. För att inte tala om vad roligt det var att träffa dem! Ett stort tack till Eva Dohlwitz som bjöd in mig.

Så om du inte är med i en bokcirkel, starta en. Är du med i en, bjud in en författare och se till att diskussionen kanske tar sig till nya områden. Roligt för alla.

image

 

Lämna en kommentar