Mod är årets ledstjärna

Skrivet den 8 Jan, 2016 under Om böcker, Om skrivande | 2 kommentarer

En väldigt god vän till mig, vi kan kalla henne Åsa, uppmanade i ett meddelande till kontemplation över året som gått och planering inför nästa. Hon är förbaskat bra på att sätta mål, jobba stenhårt för att nå dem, mäta, följa upp och korrigera när så behövs. Hon är uppmuntrande, peppande och dessutom hon är sjukt framgångsrik. ”Hur går det?” frågade hon i ett meddelande till vår hemliga grupp.

Ja hur kommer 2016 att se ut?

Vännerna i gruppen delar och jag berörs av historier från året som gått, och visioner för året som kommer. Jag läser om hur affärsidéer och drömmar växer. Och jag är glad över att få ta del, vara en del. Det här är en grupp kvinnor som bannemig kan göra skillnad, på riktigt.

Så jag skriver jag också. Uppriktigt om 2015, som kanske inte innehöll så mycket framåtriktad aktivitet som jag hade hoppats, och försiktigt om 2016. Försiktigt, inser jag efter ett tag, för att jag inte riktigt vågar tänka stort. Det där med att tillåta sig drömma. Men så läser jag Åsas uppmaning igen, lägger pannan i djupa veck, och då kommer det förlösande ordet. Mod. Det ska bli ett modigt år.

I mars släpps min tredje bok. En bok om kärlek, och om viljan att göra gott. Men också om hur våra förutfattade meningar förstör och förblindar. Berättelsen kan locka fram trollen, och den kommer att diskuteras. Jag längtar efter att den ska hitta sina läsare, att den ska beröra och uppröra. Det kommer att bli ett mycket spännande år – och jag är modig som berättar en historia som kan förändra.

PS. Den 17 mars firar jag boken, och bjuder in till ett samtal om vikten av att finna sitt personliga uttryck, tillsammans med Ledarstudions grundare Lena Ahlström. Moderator för samtalet kommer Lena Adelsohn Liljeroth att vara. Är du nyfiken och vill lyssna, hör av dig! Plats: Ledarstudions lokaler på Gästrikegatan 2, kl 16.30

IMG_1509

2 Kommentarer

 1. Pia
  19 januari, 2016

  Mod är ett finfint mål, det tar jag också till mig!

  Reply
  • Anne Liljeroth
   19 januari, 2016

   Lycka till Pia! /Anne

   Reply

Lämna en kommentar