Med nya ögon till bokmässan

Skrivet den 23 Sep, 2014 under Personligt | Inga kommentarer

För en tid sedan fick jag diagnosen grå starr. Dvs det där suddet som fanns mitt i ögonen skulle aldrig kunna avhjälpas med nya glasögon. Inte helt ovanligt, men kanske lite tidigt (jag har ju bara fyllt tjugosju… ni hörde ironin va?!) Alternativen var två: leva med suddet och vänta se hur det utvecklades, eller byta ut linserna – alltså I ÖGAT.

Inte ett helt självklart val. Tanken på att operera i ögat… iiii…. Men linsbytet innebär också att jag kan bli av med alla mina synfel, och slippa glasögon. Jag tänkte i sex månader.

Men nu är det gjort, på höger öga. Vänster återstår. Jag tänker inte berätta om alla de tankar som flög genom mitt huvud när jag låg där med en blå duk över huvudet, en stark lampa rakt in i ögat och såg hur de sög ut den gamla linsen med hjälp av ultraljud…. Vi spar den historien till ett lämpligare tillfälle.

Idag ser jag hjälpligt att läsa på höger öga, UTAN glasögon. Vänster öga är däremot fortfarande suddigt, så hjärnan har problem att fatta vad som gäller. Det rör sig ljusa cirklar runt upplysta punkter och jag är ljuskänslig. Allt ska så småningom stabiliseras. Sonen säger att jag ser ut som värsta Hollywood-mamman eftersom jag bär solglasögon inomhus. Haha…

Så, jag tänker, att om vi möts på Bokmässan, och jag inte ser er, eller om jag ser löjligt frånvarande ut i mina solisar, så vet ni varför. Kom fram, knacka på mig, säg hej! Ser fram emot att SE er! Ses vi inte i vimlet så kom till HOI:s monter. Här är tiderna när jag absolut finns där.

IMG_6231.JPG

 

 

 

Lämna en kommentar