Lite självpepp efter julen

Skrivet den 7 Jan, 2015 under Om skrivande, Personligt | Inga kommentarer

Det är vardag igen. Det märks att många haft tid att läsa under julledigheten. Däribland mina böcker. Och många hör av sig när de läst. Igår damp två fina tack och mycket bra ner i mejlkorgen. Andra skriver på sina bloggar. Bland annat har tjejerna i Bloggdala-gruppen läst. Ris och ros.

Mitt logiska jag VET att det är en utopi att alla ska tycka om mina historier om Saga. Mitt emotionella jag VILL att alla ska gilla mina böcker, mina böcker är ju jag. Att bli recenserad, tyckt om, är som att åka berg-och-dalbana. Kan inte låta bli att länka ett blogginlägg av Cissi Wallin här, om behovet av att vara omtyckt.

Under mina ett och ett halvt år på författarscenen har jag ännu inte mött, eller hört om, någon som sågar böckerna. Däremot möter jag läsare (och kulturkännare) som problematiserar och undrar. Vad är det egentligen Liljeroth vill säga? Så synpunkter har jag fått. Det finns läsare som tycker att Saga är ”lite för mycket”. Och jo, jag har medvetet gjort henne lite så för att hon ska sticka ut. Historien blir intensiv och någon tycker att den inte riktigt är trovärdig. (Och den är ju påhittad.) Andra tycker att den är både underhållande och tänkvärd.

Med mina två första böcker vill jag underhålla. De kommer inte att vinna priser, men kanske kan de roa. Så tänker jag. Jag är fortfarande ny i branschen och barn i början, och allt det där. Jag har lärt mig väldigt mycket och dessutom fått två böcker utgivna. Gott nog. Att boken köps, läses och engagerar, det är bra.

Vid en signering innan jul samtalade jag med en person om att skriva bok. Det slutade med att han köpte båda böckerna, för som han sa; jag är så imponerad av människor som faktiskt gör det som många bara drömmer om. Och det är jag stolt över, och det är viktigare, än att mina historier älskas av alla. (Men nästa bok… den kommer ni att gilla!)

 

 

image

Lämna en kommentar