Jag blev nitton igen

Skrivet den 28 Maj, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Har svårt hålla ögonen öppna denna måndag. Trötta men glada ögon har gjort en resa i tiden och varit gymnasist igen. Helgen blev ett halvt dygns rekapitulering av livet som student våren 1982. (Herregud!)
Tillbaka i min gamla hemstad, som även är scen för mitt manus, blev jag åter nitton, då när jag var bäst på allt, var fullkomligt odödlig och absolut inte behövde sömn. För så var det. På den tiden diskuterade vi inte existentiella frågor, vi konstaterade. 
I lördags kväll gick vi till samma lokal, vi lyssnade på samma musik, promenerade samma gator och satt i samma soffor som vi gjorde då, tills solen för länge sedan gått upp. Vi pratade och pratade, kanske om lite andra saker än då, erfarenheterna har trots allt blivit fler och större. Och vi drack kanske lite bättre vin den här gången.
Men nivån landade ofta på samma som då (flat hand) och skratten var många.
De flesta var sig lika. Som de såg ut när de var nitton. Den som blev fullast då, blev fullast nu, den som aldrig gick och la sig då, somnade klockan åtta på söndagmorgonen, den som alltid spillde på fina mattor, spillde nu.
Lika, men ändå intressantare, mer spännande på något sätt. Kändes skönt att konstatera att det är vad livet gör med oss.  
Jag var verkligen nitton igen, för ett halvt dygn – samtidigt som jag är glad att jag inte är nitton idag, utan kanske lite mer intressant.

Lämna en kommentar