Inte bara författare, jag är mentor också

Skrivet den 5 Okt, 2015 under Personligt | Inga kommentarer

Idag fick jag ett litet meddelande från en tidigare adept. Hen rekommenderar andra att gå det program där hen och jag träffades. En boost! skriver hen. Precis så är det.

Alla borde ha en, jag har skrivit om det tidigare. Här. En mentor är en som lyssnar, ställer frågor och kan relatera till den situation och arbetsmiljö du har. En mentor kan spegla dina funderingar, har tid att lyssna och kan bekräfta, diskutera och utveckla med dig. En mentor är INTE terapeut, inte coach och inte konsult. Men det är en person med livs- och arbetslivserfarenhet som genom att finnas där för dig – bara dig – hjälper dig vidare i dina funderingar. Oftast handlar det om arbetssituationen, om karriärval, men inte sällan handlar det också om livsval och balans i livet.

Det är både berikande och kul att vara mentor också. För varje möte är ett nytt tillfälle att se någon annan, och ingen människa är den andra lik. Det är en ynnest att få hjälpa en annan människa reflektera. Den där stunden när allt stannar och vi pratar om DIG och det som är viktigt för dig, är så värdefull.

Jag fortsätter att fungera som mentor för dem som går Communication Mentoring Programme hos Sveriges Kommunikatörer. Är du intresserad hittar du mer information här.

IMG_0329

Lämna en kommentar