I Tara: Både lätt och viktigt

Skrivet den 15 Dec, 2014 under Om böcker, Om skrivande | Inga kommentarer

Både lätt och viktigt, är rubriken när bokrecensenten Kerstin Särneö summerar intrycket av Vanliga människor glömmer och går vidare i senaste numret av Tara. (I butik 15 december.) Omdömet är fint. Jag är nöjd. Hon tycker om boken. Men jag inser att hon inte har läst Bara människor. Det hade gjort läsarupplevelsen ännu större och förklarat en del.

Jag får ofta frågan om man bör ha läst Bara människor för att uppskatta Vanliga människor glömmer och går vidare. Jag brukar svara nej, men att man i första boken ändå lära känna karaktärerna, vilket kan vara trevligt för fortsättningen. Och precis så är det, inser jag nu när jag läser Kerstin Särneös recension. Böckerna hänger ihop i en helhet och tar med läsaren på en resa i upprättelsens tecken. När offret fått sin hämnd föds en förövare i omvärldens ögon.

Men trots ett kanske lite lågt betyg (vem vill inte ha många T:n i Tara) så är jag väldigt glad där min bok syns i sällskap med Mari Ljungstedt/Ruben Eliasson, Tove Alsterdal och Mo Yan (som alla fick 4 T:n). Det känns både stort och viktigt att bli läst av recensenter och att boken lyfts fram bland nya böcker och boktips. Tack Tara!

IMG_7247.JPG

 

Lämna en kommentar