Hej där fru Stress

Skrivet den 2 Feb, 2015 under Personligt | Inga kommentarer

Hej där fru Stress, jag känner dig väl, men det var ett tag sedan vi sågs. Tack och lov, för jag vet att man kan dö av att umgås för mycket med dig. Lagom är bäst. Jag är glad att du inte längre flåsar mig i nacken varje dag, att jag känner när du kommer för nära och att jag lärt mig att dina krav inte behöver vara mina krav. 

Alla utsätts vi för press. Vi behöver stress. Den får oss att prestera och gör oss både glada och sociala. Utan stress skulle vi bli slöa och kanske till och med rätt lata. Tricket är att veta hur mycket stress man kan utsätta sig själv för. För det kommer alltid tillbaka till – just det – mig själv.

Idag har jag förberett ett samtal om stress och ledarskap som jag ska delta i den här veckan. Läser om stress, om utbrändhet (det där tillståndet som jag känner så väl), om hur våra kroppar reagerar och jag inser att det här borde ju jag veta. Men vad fort man glömmer. Hur stress påverkar oss borde alla veta. Så förberedelserna blir också till påminnelser; om hur kroppen fungerar, om hur viktigt det är att ladda den (återhämtning) för att inte köra slut på kortisol. Kroppens egen mirakelmedicin.

Så förutom att jag förberett ett samtal, så har jag också återupplivat relationen med fru Stress, och påmint mig om hur jag bäst håller henne på avstånd. Det blev en bra dag.

image

 

Lämna en kommentar