Här bor Saga och de andra

Skrivet den 4 Jan, 2015 under Om böcker, Om skrivande | 4 kommentarer

Idag uppmärksammade jag en bloggrecension av Bara människor. Cattis boktips har läst och skriver om den här. Alltid kul med uppmärksamhet. Men för att underlätta för Cattis fortsatta läsning – hoppas ju att hon även ska vilja läsa Vanliga människor glömmer och går vidare – så har jag ritat av huset på Smedjegatan 6, så som jag har bestämt att det ser ut i boken.

IMG_7395-3.JPG

Från Smedjegatan 6 går man över gården för att komma till entrén. Till höger om huvudingången, på nere botten, bor Saga själv i sin nyrenoverade tvårumslägenhet. Mitt emot henne, också på nedre botten, bor fröken Andersson. En trappa upp, över Saga, bor familjen Swedmark och mitt emot dem bor Wille Weber. Högst upp i huset, i en fin paradvåning, bor paret Norder.

Svårare än så är det inte.

Hur ser det ut i verkligheten? Jo som nedan. Det är ett mycket vackert sekelskifteshus, som idag ägs av Bo Fredriksson. Och jo då, han har läst Bara människor och har ingenting emot att jag placerat mina karaktärer i hans hus och dessutom ändrat lite på utformningen. Nej, han verkade snarare nöjd att få bidra till en stunds underhållning från Smedjegatan 6.

IMG_3013.JPG

 

4 Kommentarer

 1. Ulrika
  4 januari, 2015

  Så roligt! Ingår i samma bokcirkel som Cattis. Förstår att din version ser lite annorlunda ut, den stämmer mer med min bild av det än det verkliga huset. Även det var roligt att få se!
  Tack

  Reply
  • Anne Liljeroth
   4 januari, 2015

   Varsågod! Kul att ni läst Bara människor.

   Reply
 2. Catharina
  4 januari, 2015

  Tack för beskrivningen. Jag ser framemot att läsa bok två!

  Reply
  • Anne Liljeroth
   4 januari, 2015

   Varsågod! Kul att ni läser!

   Reply

Lämna en kommentar