Håll drömmen vid liv

Skrivet den 1 Sep, 2014 under Om skrivande | Inga kommentarer

Författare. Det är det där yrket som alltid hamnar högt upp i listan när svenskarna tillfrågas om vad de drömmer om att bli. För när man är författare då äger man sin tid, man skapar och blir hyllad för sina alster. Man tjänar storkovan och kan åka jorden runt och kalla alla sina utlägg för resarch. Visst är det så? Alla vi som skriver vet ju hur det är.

Efter att jag nu krupit ur garderoben och börjat kalla mig författare så undrar jag hur det har blivit så här?

För verkligheten är inte rosenröd. De flesta av oss blir aldrig best-sellers, vi får ont i rygg och nacke efter för många timmar framför datorn, vi lever på nudlar och många har knappt råd att ta sig till bokmässan eftersom SJ passar på att ta ut hutlösa priser för biljetterna just de dagarna. Och ett hotellrum, ja det ska vi inte prata om vad det kostar. Att vi skulle hyllas för vårt bidrag till kulturlandet Sverige är väl knappt att hoppas på, nej vi får vara glada om vi får några månader i hyllorna hos Akademibokhandeln. En recension är fantastiskt! Skrivandet är så mycket mer än hantverket. Det är samtal, mingel, insäljning, marknadsföring, beslut, avtal, administration och mycket mer. Jag älskar det.

Men mest av allt älskar jag att skriva – att skriva är att hålla drömmar vid liv. Så du som drömmer om att bli författare – SKRIV!

IMG_1107

 

Lämna en kommentar