Författarveckan – nu kommer jag

Skrivet den 17 Aug, 2015 under Om skrivande | Inga kommentarer

Jag får ofta frågor om var jag sitter och skriver och var det fungerar bäst för mig att skriva. Jag svarar att jag fungerar bäst när jag får obruten tid (helst flera dagar i rad) för att kunna vara i min historia, med mina karaktärer, och att jag oftast sitter hemma och skriver. Jag trivs med att vara omgiven av anteckningar, bilder, post-it-lappar, researchmaterialet och inspirationsböcker. Men det händer att jag åker bort för att få vara ensam med mitt manus.

Nu ska jag prova något nytt. Jag ska skriva med andra. Det blir författardagar på Fårö från och med imorgon. Min skrivarvän Camilla Davidsson driver Fårögården med övernattning och mat och har bjudit in. Vi blir många. Och alla skriver.

Jag hoppas att detta ska bli en rejäl skrivkick, att jag kommer långt med redigeringen av mitt manus, och att det finns tid för samtal om författarskap. Det ska i alla fall bli väldigt spännande. Jag återkommer. Nu ska jag packa.

Lämna en kommentar