Författarkick

Skrivet den 12 Mar, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

Jag var där. Tillsammans med hundratals andra bokälskare, gick jag till Skandiabiografen för att lyssna till människorna som skriver historierna, de som skapar de där underhållande, medryckande och berörande berättelserna som vi älskar att sjunka in in. Tack Books&Dreams för att ni ger oss författarna!

IMG_1591

Att skriva en bok kräver stort tålamod, envishet och PASSION. Det sista inte nödvändigtvis för skrivandet i sig utan för ett ämne, en fråga. Om detta vittnar alla de som igår berättade om sitt författarskap.

Det går inte att låta bli att bli inspirerad: Jag hörde Jonas Hassen Khemiri berätta om hur han gräver i diskrimineringsfrågor, utanförskapet, främlingsrädslan på sitt förfinade och subtila sätt. Debutanten Jenny Åkervall låter politikens och psykiatrins vägar mötas för att se vad som där uppstår. Elsa Billgren utstrålade kärlek till det hon gör och delade öppenhjärtigt med sig av sina livserfarenheter. Catharina Ingelman-Sundberg leker med brott i sin senaste roman. Gunilla Bergensten fascineras av hur livet utvecklas och de fenomen vi ställs inför som människor, kvinnor, projektledare, familjemedlemmar. Och slutligen Michael Nyqvist som på sitt ödmjuka sätt delade med sig av möten och händelser som tagit honom till ett fascinerande liv i Hollywood.

Nu vill jag bara skriva – och brinna!

IMG_1594

Elsa Billgren fick sälja sin fina nya bok om vintage till en glad Gunilla.

Lämna en kommentar