”En historia som stannar kvar”

Skrivet den 10 Apr, 2016 under Om böcker | Inga kommentarer

En läsare hörde av sig, och berättade att hon blivit så berörd av att läsa På andra sidan gatan. ”Den stannar liksom kvar i mig, jag kan inte släppa den även fast jag läst ut den.” Och jag tänker att bättre betyg kan väl en bok inte få.

Vilken underbar respons. För vissa böcker är underhållning, vissa försvinner ut när man slår ihop dem. Det är okej det också. Andra lämnar ett avtryck, där något griper tag. Där kanske sås ett litet frö till en fin tanke. Att sinnet sträcket sig lite längre än det är vant, att själen djupnar eller att hjärtat drunknar för ett ögonblick. Så där alldeles… underbart. Som en historia kan göra med sin läsare.

Om det är något jag önskar så är det att På andra sidan gatan stannar hos fler, berör och rör om. Är du nyfiken på boken kan du läsa vad Tidningen Norran skrev om den i veckan som gick. Recensionen hittar du här.

image

Lämna en kommentar