Drama i fem delar – Med öppna ögon, del 1

Skrivet den 4 Jun, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Tungan klibbar i gommen, käkarna ömmar och armarna värker. Utan att ha öppnat ögonen vet jag att jag inte är hemma. Madrassen är inte min egen, täcket har inte vädrats på länge och jag har sovit i min kostym. Rummet är fyllt a Asien; curry, kokos, fukt och saltvatten. En fläkt surrar i taket. Magen gör ont och och jag skulle vilja låta dess innehåll tryckas upp genom halsen. Kräkas. På mig själv.
Dygnet som gått flimrar förbi bakom ögonlocken.
Det som hänt borde verkligen inte fått hända. Men jag lät det ske och kanske borde det ha skett för länge sedan.
Jag har öppnat ögonen.
Illamåendet kommer av den jag har varit.
Jag heter Johan och jag har varit en framgångsrik person, jag är gift och jag har två vackra döttrar – ja de ser ut som änglar båda två – och jag lever ett harmoniskt familjeliv. Jag arbetar ofta långa timmar, reser en del å yrkets vägnar, tjänar bra med pengar, har klättrat på karriärstegen och är uppskattad för mina insatser och resultat på jobbet där jag säljer förpackningsmaskiner till livsmedelsindustrin. Stora, kraftiga energikrävande maskiner som hjälper företag att förse konsumtionssamhället med mer och bättre, enklare och effektivare varor. På fritiden renoverar jag huset som jag och Pia köpte för två år sedan, jag spelar innebandy med polarna från gymnasietiden och älskar att se på film.
Jag har alltid vetat hur livet skulle bli – jag bestämde det redan som tonåring. Utbildning, giftermål, barn och karriär – och det har varit naturligt. Det är meningen med livet. Allt jag har känt när något hänt, visste jag redan innan att jag skulle känna. Jag visste att jag skulle gråta när jag gifte mig med Pia, att det skulle kännas stort att få barn, att jag skulle vara orolig när vi köpte huset och handpenningen drogs från kontot. Allt var förutbestämt, liksom meningen.
Men jag hade aldrig förutsett detta.

Lämna en kommentar