Detta med årets julklapp

Skrivet den 4 Dec, 2015 under Personligt | Inga kommentarer

Om någon skulle ge mig en dammsugare i julklapp, den må vara självgående eller inte, så skulle jag  bli sur. Dammsugaren hör inte hemma i julklappssäcken. Den hör hemma i städskrubben. Att den skulle kvalificera sig för att den råkar vara en teknisk innovation, det är trams.

Julklappar handlar om omtanke, och om kärlek. Och städning platsar liksom inte i den kategorin. Här krävs lite mer eftertanke. Från givaren till mottagaren.

Däremot böcker.

Jag läser Förläggarföreningens bokförsäljningsstatistik från årets två första tertial och konstaterar att försäljningen ökar. Med 5,6% från förra året, jämförbar period. Och det är inte priserna som går upp, det är antalet böcker som ökar. Nästan alla kategorier ökar, men mest av allt ökar barn- och ungdomsböcker. Bara det är en bra julklapp!

Så för priset av en löjlig dammsugare får du hur många böcker som helst. Du kan fylla en bokhylla. Det finns böcker för alla. Deckare, historia, memoarer, spänning och kärlek. Det finns vanliga böcker, e-böcker, ljudböcker och blädderböcker. Variationen är oändlig, och köper du en bok bidrar du till att uppmuntra läsning, och du stöttar en bransch som behövs. Årets julklapp är en bok!

image

Mina böcker finns som inbundna, som pocket, talbok, ljudbok (Bara människor på Storytel) och som e-bok. De finns att köpa hos nätbokhandlarna, i vissa fysiska bokhandlar, på Storytel, hos mitt förlag Hoi-förlag, eller via mig direkt.

Lycka till med att fylla julklappssäcken.

Lämna en kommentar