Det ska bli 100.000 nya ord

Skrivet den 27 Feb, 2015 under Om skrivande | 2 kommentarer

En roman är runt 100.000 ord. Blir ca 400 sidor i en tryckt bok. Vilket är en oändlig massa bokstäver. För att inte tala om timmar av planering och timmar bakom tangenterna.

Min debutroman tog 2,5 år att skriva. Nummer två ungefär ett år. Trean återstår att se och fyran är bara i vardande. I alla fallen har jag skrivit en bit, fått vända tillbaka i berättelsen och börja om, nästan från början. För att karaktärerna förändrar historien. De gör inte som jag hade tänkt utan interagerar med sin omvärld utan min tillåtelse. Som livet, antar jag.

Som för övrigt behandlar mig rätt väl. Efter en vecka med nya romankaraktärer och grön natur runt mig reser jag imorgon hem igen. Ska bli skönt det också. Det sägs att våren är på väg.

image

2 Kommentarer

 1. caroline säfstrand
  3 mars, 2015

  Ja, de där karaktärerna gör lite som de själv vill:-)
  spännande med nya bokplaner på gång!!!

  Reply
  • Anne Liljeroth
   4 mars, 2015

   Tack Caroline! Det går långsamt framåt. Men är kul!

   Reply

Lämna en kommentar