Det enkla författarlivet

Skrivet den 27 Apr, 2016 under Om skrivande | 2 kommentarer

Jag blev intervjuad igår, och fick frågan hur det känns att kalla sig själv författare. Medger att jag var tvungen att smaka på ordet en stund innan jag öppnade munnen. Författare. ”Stort”, svarade jag först efter att ett antal kända namn fladdrat förbi på näthinnan. ”Eller kanske ganska enkelt”, svarade jag sedan när jag insåg att vi pratade om mig. ”För det är ju mest en förklaring till vad jag ägnar mina bästa stunder åt. Jag skriver.”

”Och du är publicerad”, tillade intervjuaren högtidligt och fortsatte ”skriver du på något nytt?” Jag log till svar.

Det går inte att inte skriva. Inte om man är författare.

Om inte fingrarna får dansa över tangenterna en stund varje dag så känner jag mig död. Allt som finns inom, jag är rädd att det försvinner. Alla idéer, tankar, intriger, funderingar, karaktärer, beteenden. De måste ner på ett papper, levandegöras med ord. Väl på skärmen, eller papperet, så lever de. De blir min lilla skatt. Den jag öser ur när historier ska skapas.

Jag lever, jag mår bra. Och jag skriver på något nytt.

image

2 Kommentarer

 1. Karin Härjegård
  27 april, 2016

  Det är ju så det är! Det går inte att inte skriva. 🙂

  Reply
  • Anne Liljeroth
   27 april, 2016 Reply

Lämna en kommentar