Det borde vara enkelt

Skrivet den 15 Dec, 2015 under Personligt | Inga kommentarer

Jag sitter på perrongen vid tunnelbanan och betraktar intresserat alla som springer förbi, som stirrar ner i marken, som inte lyfter blicken, som inte ser sina grannar. Juletid är stresstid. Nu är fokus på att få allt på plats, och att hinna. Det finns inte tid att se till andra, nej alla har så mycket att stå i själva. Sitt hem, sin familj, sina traditioner. Även om det just nu borde vara precis tvärtom.

Jag tror på karma, och på att människor gör så gott de kan. De allra flesta har en god intention i vad de gör, vill lämna något synbart bra efter sig och vill att andra ska må bra och lyckas. Vi kan alla bidra till en positivare framtid. Om du lyckas är jag glad.

KARMA – orsak och verkan. Hur vi agerar och beter oss lämnar spår i vår omgivning, och – naturligtvis – i oss själva. Hjälp någon, det känns bra. Hur vi agerar får andra att reagera. Le och du får ett leende tillbaka. Eller gå i klinch, men förbered dig på konflikter, på att lämna negativa spår i din omgivning.

Genom att intressera sig för andra, blir även du intressant. Genom att lyfta andra, kan även du få vingar. Så inför jultider; rekommendera en vän, ge en komplimang, håll ett löfte, skicka ett vackert kort till någon du nästan glömt. En liten gest kan göra stor skillnad. Gör något glad, gör något oväntat, säg hej till någon du möter. Gå någon till mötes. Klappa någons hund, fråga hur personen mår. Det är så vi skapar en bättre värld.

Bestäm dig för hur du ska bidra till en bättre värld, hur vill du uppfattas och vad vill du lämna efter dig? Hur vill du att din jul ska bli?

Lämna en kommentar