Den välbehövliga vilan

Skrivet den 22 Dec, 2014 under Personligt | Inga kommentarer

Dan för dan. Det är bara två dagar kvar till julafton, dagen då allt ska vara perfekt. Skinkan griljerad, paketen inhandlade och inslagna, sillen inlagd, doft av hyacint och gran i hemmet. Nåväl… I den bästa av världar kanske? Eller kanske i en alldeles för tillrättalagd värld? Vad gör lite damm i hörnen? Eller en bränd skinka? (Viveca Sten lade ut en bild på Instagram igår, på en alldeles svart skinka. Fniss.) Julen ska ju ändå vara glädjens högtid.

Jag minns en jul för många år sedan, när barnen var små. Kraven var skyhöga, av mig, på mig. Och en brysk ton i telefonen fick mig att börja storgråta. Och när alla skulle le, vara glada och hälsa på tomten, då fick jag hög feber. Kroppen sa ifrån. Allt var orimligt. Aldrig mer!

I dagarna fyra har jag och min författarkompis Susanne Boll signerat böcker hos bokhandlare runt om i Stockholm, mitt i julstressen. Många är de som sprungit förbi utan att ens svara på ett ”hej”, med blicken fäst framåt, med tanken på vad som ska kryssas på inköpslistan. Men många trevliga samtal har vi också fått uppleva. Om böcker. Om skrivande. Om glädjen att läsa. Och några av våra böcker har hittat nya läsare.

Jag önskar Er alla en VILSAM jul, att stressen rinner av er och att ni känner er nöjda med den jul som blir. Fira det nya året, och de nya möjligheter som följer med det. Sköt om er!

IMG_7277.JPG

IMG_7288-0.JPG

IMG_7293.JPG

 

Lämna en kommentar