Behövs läxor?

Skrivet den 28 Aug, 2014 under Om böcker | Inga kommentarer

Jag gillar människor som ställer bra frågor och det här är en vansinnigt bra, och klarsynt frågeställning.Vi har lite för lätt att luta oss tillbaka på traditioner som något som är bra och fungerar, men tänk om det skulle bli bättre om vi ändrar lite? Vi borde ställa frågor oftare. Det kan ju bli bättre. I det här fallet är jag övertygad om att det blir det.

Pernilla Alms bok om läxor, Läxfritt – för en likvärdig historia, finns nu ute. Igår intervjuades hon på Dieselverkstadens bibliotek i Sickla, av Colette van Luik från Berättarministeriet. Och så självklart det låter när hon berättar om bokens innehåll. Jag står där och undrar varför ingen, med den tydlighet Pernilla har, har ifrågasatt läxor tidigare?

Det började med ett blogginlägg en fredag, och det blåste genast upp till storm. Långt över 100.000 människor läste och många kommenterade. En del sa; äntligen någon som säger ifrån, andra blev arga. Hur kunde hon ifrågasätta en konvention som läxor? Men hon gör det med all rätt. Som pedagog och förälder vet Pernilla vad hon pratar om. Hon arbetar själv läxfritt och förklarar tydligt fördelarna med att arbeta läxfritt. För barnen, pedagogerna men också föräldrarna.

Hurra för Pernilla och ja till läxfritt. Alla som har barn i skolan – spring och köp och läs!

IMG_5979.JPG

 

 

Lämna en kommentar