Att stjäla av andra

Skrivet den 3 Dec, 2014 under Om böcker, Om skrivande | 2 kommentarer

Det har varit en intensiv höst som nu börjar ge sig till känna. Eller om det är jag som äntligen låter mig själv känna efter, så kan det också vara. Lite halsont, väldigt trött. Men roligt har det varit. Och fortsätter att vara.

Ett sätt att råda bot på att energiförrådet börjar sina är att tanka. Energi, idéer och inspiration. Igår blev det en helkväll på Musikaliska som arrangerades av fina Books & Dreams. Aktuella författare berättar om nya böcker, men också om hur de gör när de skriver, hur de prioriterar och hur de tänker. Ovärderligt. Och jag tar mig friheten att stjäla fritt.

Paret Alexandra och Alexander Ahndoril (Lars Kepler) berättade om hur de bidrar i varandras kreativa processer, och om Alexandras förtjusning över antika tomtar. Det får mig att fundera på hur det vore att skriva ihop med någon, och vad jag har för tomtar i förrådet.
Tomas Andersson Wij publicerar sina texter i en fantastiskt fin liten bok.
Och Pluras mammas julrecept blev jag väldigt nyfiken på. Vem vill inte bjuda på det där lite extra på julen?
Peo Bengtsson beskrev sina berättelser som att utforska relationer han inte själv har erfarenhet av. Spännande sätt att ta sig an en historia.
Och Simona Ahrnstedt briljerade på scenen med sin humor och öppenhet. YES! Snart läsar allt svenskar romance utan att skämmas.
Avslutades med att två manusproffs och krimförfattare, Hjort och Rosenfeldt, berättade hur de gör. Post-it-lappar is da shit! Det vet ju jag också!

Så förutom en fin kväll (tack Marion för sällskapet) så gick jag hem med idéer och blev stärkt i att min egen skrivarprocess kanske inte är så tokig trots allt (post-it).

IMG_7137.JPG

IMG_7157.JPG

 

2 Kommentarer

 1. Ann
  3 december, 2014

  Vad gör du med post-it lapparna?

  Reply
  • Anne Liljeroth
   3 december, 2014

   Skulle inte klara bygga story utan dem

   Reply

Lämna en kommentar