Att hitta sig själv – och ett nättest

Skrivet den 9 Jun, 2015 under Personligt | En kommentar

Varning. Det här blir ett något flummigt inlägg.

För ett antal år sedan var mitt liv rätt rörigt, och jag började söka efter nya vägar att sortera för att få ordning. Inombords. För det var där det brunnit, och skavde. Jag gick några olika kurser, började med yoga, började skriva. Och bland annat så bestämde jag mig för att resa till en kursgård, och under en helg delta i något som för mig blev en vändpunkt. Fyra dagar av transformering. Vända ut och in, ifrågasätta, bli ifrågasatt. Kursledningen var ödmjukt handfast och guidade genom sorg och trasiga tankar, till kärlek.

 Men med tiden så rinner insikter och lärdomar ut i sanden. Jag har visserligen ett vackert citat från de dagarna på väggen hemma i hallen, men hur ofta tittar jag på det? Jag har vant mig vid det, reflekterar inte längre. Tiden gör så med oss, och vi återfaller in i det som tidigare var ”normalt.”

I fredags fick jag, av en sann vän (tillika kursledaren på den tiden), hennes nyutkomna bok. Och hela helgen har jag suttit med näsan i hennes bok, New Life Vision. Den påminde mig om vad de där dagarna betydde och innehöll. Och jag tänker att den kom till mig i precis rätt stund. Jag behövde rekapitulera, minnas. Jag behövde återvända till den där känslan av att jag är unik och värdefull. Att jag är född ur sann glädje och att min historia, de koncept jag bär på, inte är jag. Det kändes befriande att återerövra den känslan.

Och så nättestet jag gjorde då, tillsammans med en vän i helgen. Där står det att jag är:  spirituell, känslomässigt intellektuell, karismatisk, analytisk och jordnära. Och ett nättest kan man väl lita på. Eller hur?

1 Kommentar

  1. Åsa Hellberg
    10 juni, 2015

    Jaha, klart man kan. I alla fall om testet visar det man vill se! 🙂

    Reply

Lämna en kommentar