Att ha en mentor – att vara mentor

Skrivet den 26 Jun, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

Alla borde ha en – det är fantastiskt att få vara en.

Att ha ansvar för både resultat och medarbetare är slitigt. Jag vet! Under mina år i karriären ställdes jag tusentals gånger  inför svåra val och frågor som jag aldrig hade orkat eller kunnat bearbeta utan någon att prata med. En mentor. Ibland räckte det med att jag tänkte på personen i fråga för att det skulle kännas enklare. Det var en gåva att ha en person att träffa, att diskutera med, som jag visste fanns för mig, för att jag skulle orka och få tid att reflektera över vilka alternativen var.

Idag har jag förmånen att få fungera som mentor för medlemmar i Sveriges Kommunikatörer som väljer att delta i föreningens mentorprogram. Investeringen är ett fantastiskt sätt att arbeta med sig själv, sina mål och sitt personliga ledarskap. Nu är jag visserligen part i målet, men programmet, som startades 2005, är en förebild för hur ett mentorprogram bör fungera. Superproffsigt, genomtänkt i varje dimension och väldigt uppskattat.

Så passa på: Kom på en inspirationsfrukost, den 28 augusti. Då får du också tillfälle att träffa bland annat Anne Kuylenstierna Arnström och MIG. Mer information hittar du HÄR.

 

Lämna en kommentar