50+ och stolt över det

Skrivet den 8 Maj, 2015 under Personligt | 3 kommentarer

Det här med ålder. Vilket gissel! Alla vill var unga. Men det är dags att vara tydlig, att komma ut. Jag är 50+. För min del betyder det att jag har ett hav av erfarenhet att ösa ur, att jag har vuxna barn och att jag lagt behovet av att göra karriär på hyllan. Däremot är jag nyfiken på livet, jag älskar att planera för framtiden, lära mig av de som är yngre och är hjärtligt tacksam för att jag har förmånen att få göra det jag tycker är roligt i livet (mitt författarskap).

Men yngre är bättre än äldre i vårt samhälle. Oavsett vad vi pratar om så är det sällan 50+ prioriteras före en yngre kandidat. I media, på arbetsmarknaden, i urval av olika slag. Åldersdiskriminering är ett faktum. Den finns överallt i vår vardag. Och inte minst i mig själv. Vill inte. Jag som alltid har sett mig som en del av ”ungdomskulturen” har plötsligt hamnat i en annan kategori. Ooops!

Med denna insikt förklarar jag mig med stolthet som 50+. Jag bestämmer mig för att arbeta MED istället för MOT, att göra 50+ till något attraktivt. Därmed inte sagt att jag kommer att glädjas med varje ny rynka, grått hår eller vallning som uppträder. De yttre attributen kan förändras, däremot ska jag stå upp för attityden. Det är häftigt att vara 50+. Jag ska sluta gömma undan min ålder, njuta av det faktum att jag är vuxen nog att fatta mina egna beslut. För jag har väl aldrig känt mig så FRI som nu. 50+ är rock´n roll. Med det önskar jag alla en skön maj-helg!

IMG_5789

 

 

3 Kommentarer

 1. Tant Skateboard
  12 maj, 2015

  Tantkraft!

  Reply
 2. Ann-Marie Kvist
  16 maj, 2015

  Hej,

  helt rätt inställning.
  Nu när världen är uppochned, vad betyder då utseende och ungdom?
  (Du ser ung ut.)
  Det viktigaste är att vara klok och medveten och det ger du intryck av att vara.
  Som ett uttryck säger: De unga går raskare, men de gamla kan vägen!

  Allt gott, önskar
  Ann-Marie Kvist

  Reply
  • Anne Liljeroth
   16 maj, 2015

   Mycket bra Ann-Marie!

   Reply

Lämna en kommentar