Vart tog tiden vägen?

Skrivet den 13 Apr, 2011 under Personligt | Inga kommentarer

Det var för arton år sedan han satt och lekte med kortleken vid den gröna soffan. Hur kunde arton år passera så fort? Arton år är många år. En hel barndom faktiskt.

Snart ska vi fira vår första student. Jo, just han på bilden. Fast nu är han lite längre, lite tyngre och lite mörkare. Han har mörk skäggväxt och trampar gasen i botten när han sätter sig i bilen. Han har just nu ett gediget festprogram för att hinna med allt som ska hinnas innan studentdagen i juni. Och här sitter jag och tittar på kort från tiden då han var liten, knubbig och knappt kunde prata. Han sprang runt med bollar i händerna (vilket han fortfarande gör) och åt konstant.

När man vid ett sådant här tillfälle stannar upp, blickar tillbaka så ges ett tillfälle att svara på frågan i rubriken. Tiden? Jo, det är den som givit mig möjligheter att samla erfarenheter, som jag inte skulle vilja vara utan och som nu samlats i både huvud, själ och hjärta. Livserfarenhet som jag nu kan fortsätta arbeta med, skriva om och göra något bra av. Så tusen tack livet för att jag har fått tid att uppleva och samla på mig.

Lämna en kommentar