Vart tog de brända vägen?

Skrivet den 29 Okt, 2010 under Personligt | Inga kommentarer

För sju-åtta år sedan läste vi om fenomenet varje dag. Stressade människor gick rakt in i väggen, blev utbrända och sjukskrevs med diagnosen utmattning. Sen fick läkarna inte sjukskriva hur som haver längre. Försäkringskassekolossen gav direktiv om hur och vad som gällde för alla som förklarats lida av utmattning.
Sen dess har samtalen och diskussionerna ebbat ut.
Jag var en av alla. Sov 14 timmar per dygn de första veckorna efter att ha försökt ratta tre jobb under en period, med otydliga befogenheter och mål som förändrades lika ofta som chefen bytte slips. Det tog tid att återhämta sig och återfå de förmågor jag haft innan jag mötte den berömda väggen. För mig blev det ett vägsjäl.
Så jag undrar. Blir inte folk utbrända längre? Jag ser människor stressa in och ut ur mataffären varje dag, med gråtande barn och stora matkassar, mobiltelefonen klistrad vid örat. Det har inte förändrats. Så vart tog diskussionen vägen?

Lämna en kommentar