Världens största…

Skrivet den 1 Jul, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Har storleken betydelse? Den frågan är väl en klassiker vid det här laget. Och visst kan den ha det, konstaterar jag efter att ha sett. En riktigt stor. Inte för att jag blev rädd, mest avskräckt, smått äcklad och rätt fnissig.
Han stod vid på en klippavsats en bit ut från stranden och visade upp sin stolthet. Den största jag någonsin sett.
”Men Gud vilken bamsesnopp”, utbröt vänninan.
Mer att likna vid en hel falukorv än en bratwurst. Vi fnittrade lätt där vi simmade ut från stranden, försökte låta bli att titta åt hans håll och konstaterade att det är tur att vi är lite till åldern komna, har varit med om en del. Unga flickor skulle antagligen bli förskräckta. Mannen på klippan sträckte sig lite extra, stod rak i ryggen, höll upp skjortan så att den skulle synas.
En kort stund senare när vårt manliga sällskap simmade ut för att få skåda den största i världen, då backade mannen in i en grotta och drog upp ett par byxor över den stora saken.
Har storleken betydelse? Ja, hade den varit vanlig eller liten så hade det inte blivit en bra historia. Den om mannen på klippavsatsen med världens största – stor som en falukorv.
Någon dag senare ser sig mannen bakom ratten om och konstaterar att kvinnorna här också har stora. Mycket större än svenska skönheter. Är det månne klimatet som får attributen att växa, frågar han sig och skrattar.
Eller är det ett sätt att synas, att få bra historier att berättas?

Lämna en kommentar