Varför just laxar?

Skrivet den 2 Mar, 2012 under Personligt | Inga kommentarer

Ibland undrar jag om nyhetsredaktionerna sitter och letar efter nyheter som kan få läsare att bli upprörda. Högst puls vinner.
Idag lyckades de definitivt! Jag läser att Gullspångslaxen ska räddas och att det satsas 65 miljoner kronor på detta. Och sen tittar jag på tidningens utgivningsdatum för att försäkra mig om att jag inte missat en hel månad, legat i koma hela mars. Nej då. Det står 2 mars, inte 1 april.
Det finns människor i vårt land som lever under existensminimum, barn som inte får äta sig mätta i skolan, de får inte egna skolböcker, 30% av alla unga tjejer lider av ångest och oro, ingen vill bli gammal i vårt land längre av rädsla för att behöva ligga i våta blöjor och en massa andra viktiga problem att jobba med. Och vi ska rädda laxar för 65 miljoner!!! Vart är vi på väg? OCH kom inte och säg att ”det är inte samma pengapåse” för då blir jag galen. Det är det visst. Nämligen mina skattepengar! Skärp er politiker. Sluta tänka i vattentäta skott, tänk stort och ni kan förändra samhället till något bättre för alla, inte bara för Gullspångslaxen.

Lämna en kommentar