Valborgsläsning

Skrivet den 30 Apr, 2013 under Personligt | En kommentar

För att kunna skriva måste man läsa. Det är när man läser som man lär sig hur man skriver. Och när jag numera läser så samlar jag inspiration till mitt eget skrivande. Och det finns mycket att inspireras av. Och jag älskar att läsa, jag älskar att försvinna in i en annan värld. Och jag läser många böcker på en gång – för jag blir så lycklig över att få öppna en ny bok, en ny värld.

Här kommer några fräscha tips:

Den enda rätta, av Susanne Boll. Jag fick förmånen att få ett exemplar genom @frubooked. (Typ; klickade ja-tack kl 12.03 och var en av de lyckliga som fick veta kl 12.17 att jag skulle få ett ex.) Slukade boken och kände att det nästan gjorde lite ont i magen när jag läst färdigt. Tre kvinnor, tre öden, möts på underliga vägar och jag mår dåligt av att de mår som de gör. Och jag funderar på om de är som människor är? De är lyckliga men ändå inte riktigt lyckliga. De är framgångsrika men ändå inte riktigt nöjda. Det skaver men ändå inte… Jag skulle vilja kliva in i boken och hjälpa de här kvinnorna. Tänkvärt och bra gestaltat, på gränsen till lite för mycket, men det är just därför som jag inte kan sluta läsa. Tänk om det är så här? Tänk om det finns människor som tänker så här, gör så här? Jag var helt enkelt tvungen att få veta hur det skulle gå för dem. LÄS!

IMG_1824

Bödeln Frälsaren Observatören, av Catrine Tollström, är en spänningsroman som verkligen djupdyker i sina karaktärer. Jag har aldrig läst en bok som låter sin läsare lära känna sina karaktärer på ett sätt som här. Det är närmast karaktärerna som blir spänningen, mer än själva historien. Man vill verkligen veta vad det är för människor som hamnat på den här ön och som jobbar med den reality-såpan som är tänkt att bli något alldeles extra. Historien tar läsaren med på en resa i psykologins värld. Mer att läsa än man är van vid, lite djupare och lite annorlunda. Intressant om man är intresserad av människorna som skapar historien.

IMG_1840

Fjärilseffekten, av Karin Alvtegen. För att jag ÄLSKAR Karin Alvtegens historier och för att fina vännen Mia gav mig ett SIGNERAT exemplar! Har precis börjat, och jag ska läsa långsamt, långsamt, om människorna, händelserna och allt det som ligger där bakom och lurar. Bara läst ett par kapitel, och önskar redan nu att det inte ska ta slut. Så nära och så äkta, fullt realistiskt. Om riktiga människor och riktiga liv. Underbart!

IMG_1867

1 Kommentar

  1. Ann
    9 maj, 2013

    Håller med. Alvtegen. Underbart vidriga små historier. Alltid.

    Reply

Lämna en kommentar