Väger ord

Skrivet den 13 Jun, 2012 under Okategoriserade | 2 kommentarer

Har idag haft ett långt samtal om livet, om kärlek och om vikten av att välja sina ord. Ord kan göra skada, långvarig skada – och ord kan läka, om de rätta väljs. Valet av ord och uttryck säger vem du är och vad du vill åstadkomma, vilken typ av relation du söker med din omvärld. Ord säger vem du är och vad du är.
Kanske har jag inte alltid tänkt så.
När jag kom hem formulerade jag det där brevet till Utbildningsförvaltningen, om den där läraren som jag knappt vill nämna vid ord. Han som igår skrev till sonen och sa att jovisst han kunde tänka sig att ändra betyget om sonen skickade in ett sammanfattning av två kapitel före klockan 07.00 imorgon bitti. Hur seriöst är det? Vad lär sig sonen på det? Mer än att det bara är att tugga i sig skiten? Att läraren (oavsett) ändå får sista ordet?
I fallet – läraren – kommer Utbildningsförvaltningen och rektorn att få en hel sida med beskrivande och målande ord imorgon.
Annars kanske det ibland handlar om att inte alls använda ord. Att tiga sänder också ett budskap, tänker jag. I ett fall väljer jag att aktivt tiga, att inte höra av mig. Jag har slutat engagera mig eftersom kontakten kräver mer av mig än den ger. Hur gärna jag än skulle vilja ha ett svar så får jag det inte, så jag har slutat fråga. Jag har valt att inte väga ord, jag lämnar vågskålen tom.

2 Kommentarer

  1. Ann
    17 juni, 2012

    Och jag funderar på om jag i ett fall kanske ska formulera lite andra ord och i ett annat låta de jag har få komma fram.

    Reply

Lämna en kommentar