Vad läser du på toaletten?

Skrivet den 29 Nov, 2011 under Om böcker | En kommentar

Folk smyger med sig en tidning in på toaletten. En veckotidning, DN:s Stockholmsdel. Folk läser noveller, deckare och löser korsord. Som tidsfördriv eller ett försök att effektivt utnyttja tiden de tvingas sitta still? Är toalettlektyr ett sätt att avslöja sin personlighetstyp?
Jag läser Augustprisbelönade Tomas Bannerhed. Om fåglar och en trött bonde. Vad säger det om mig?
Kan inte påstå att boken är fängslande. Ganska trist faktiskt. Men han handskas med språket på ett målande sätt, som en artist. Han bryter kapitlen, raderna och ordföljderna på sätt som får mig att häpna. Och han är konsekvent i sitt berättande. Han har in idé. Men innehållet. Näh! Det krävs nog att man är ornitolog för att ryckas med.
Kanske behöver jag ge den lite mer tid? Sitta still en stund.
Vad läser du?

 

1 Kommentar

  1. Pernilla
    7 december, 2011

    Antar att det bara är du och jag som läser på toaletten med tanke på alla kommentarer… Jag brukade läsa tidningar. Nu läser jag facebook och twitter. Och uppdaterar. He he.

    Reply

Lämna en kommentar