Vad betydde drömmen?

Skrivet den 28 Maj, 2011 under Personligt | Inga kommentarer

En gul dröm. Helt plötsligt minns jag. Jag stod i en korridor på vårdcentralen. Alla dörrar var stängda. Jag hörde prat och mummel från behandlingsrummen men jag var alldeles ensam där i den kala gången, som om jag hade blivit placerad där av misstag. En känsla av panik kröp på mig när jag insåg att jag blivit av med min gula kuvertväska. Svett blandades med iskalla kårar utmed ryggraden. En dörr öppnades och ut steg en sköterska. Hon såg min belägenhet och tittade mig djupt i ögonen.
”Ska jag hjälpa dig leta?” frågade hon.
Jag nickade och vi började söka bakom dörrarna, bland laboratorieinstrument och högar av handdukar och sjukhuskläder. Fler och fler vita rockar anslöt, rotade, sökte och jag kunde knappt andas. Måste hitta min väska. I den hade jag allt.
I en skräpcontainer fylld med lådor och gamla tidningar låg den. Men den var tom när jag fick den tillbaka. Uppgivet sträckte sköterskan som fann den över den till mig.
”Jag är ledsen”, sa hon.

Många gånger har jag försökt förstå vad det var som var så viktigt med den gula väskan – och vad gjorde jag egentligen i korridoren på den ogästvänliga vårdcentralen? Och vad betyder färgen gult för mig?

Lämna en kommentar