Utveckling pågår!

Skrivet den 15 Feb, 2012 under Om skrivande | Inga kommentarer

Just hemkommen från lektion två i manusbearbetningskursen och jag väger nu sömn mot skrivande. Vad kan vara viktigast? Injicerad med energi, idéer och uppmuntran vill jag nu inget annat än att fortsätta utveckla mitt manus. Det där med att sova verkar överskattat. Ska det vara nödvändigt?
Introduktion – ska bli mitt nästa mantra i skrivandet. Hur introduceras karaktärerna, i vilken ordning (viktigast kommer först) och några av dem behöver ”kvickna till” lite. Men många är bra: fröken Andersson verkar väcka medkänsla och Per Norder det motsatta. Min rädsla för att eventuellt ha lite för många typer med i historien, den lägger jag åt sidan. Det verkar inte vara nåt problem.
Och så var det frågan om namn. Saga? Ska hon heta Sara? Blir det bättre? Jag måste suga på den. I ett tidigt skede ändrade jag Millan till Milla och flytet infann sig. Skulle Sara  skapa en bättre känsla?
Hela historien handlar om relationer och trassliga sådana, om förutfattade meningar om andra. I en liten stad känner alla varandra. Och självklart tycker de som bor på Smedjegatan en massa om varandra. Här har jag blivit medveten om en lucka och gissa om det ska bli kul att utveckla just den biten…
Jag har lärt mig att en berättelse består av: egna erfarenheter, research och fiktion. Olika delar, olika stor del. Det bästa är att ingen vet vad som är vad. Sant eller påhitt? Vem vet. Jag måste antagligen plocka fram det värsta i mig själv för att sätta ord på vad de känner för varandra… (gnuggar händerna!)
Finslipning, finslipning. Allt kan bli bättre. Än så länge.

Lämna en kommentar