Upplyst på båda sidor

Skrivet den 13 Feb, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Söndagen gick i upplysningens tecken. Solsken på utsidan, insikt och visdomsord till insidan. Jag har ett behov av att ibland lyssna till kloka ord från den andliga sidan, för att skapa en balans till den presterande sidan av mig själv. Göra och vara, ni vet! Balansera projekt och text-tecken med klang-musik och hummande sång. För mig handlar det om att kliva ur den invanda boxen och prova nya sätt att tänka, våga vara någon annan en stund för att känna om det kanske är bekvämt. Jag kanske skulle gilla att vara medium, ägna mina dagar åt att meditera och göra handpåläggning?
Nå, kanske inte alltid. Men det ger perspektiv.
Vackra Laura Bushnell är i Stockholm och delade med sig av sig själv under några timmar. En sådan där stund som man vill ska vara för evigt.
”Minns du den tidpunkt när du vaknade?” frågade Laura.
Och jag minns den precis. Det var när jag sovit i två veckor, letat mig upp ur tröttheten och Lars tyckte att jag skulle göra något roligt. Jag smakade på ordet roligt och förstod  inte vad det var eller vad som var kul. Och där började min resa, för snart tio år sedan, när jag insåg att jag inte gillade den jag var och att jag inte hade brytt mig om att fundera över vem jag ville vara.

”Livet handlar om att ha kul”, sa Laura. Och jag ser de är cirklarna framför mig, som många delar på Facebook just nu. ”Where magic happens”, står det i en. ”Your comfort zone”, står det i den andra. De är långt ifrån varandra.
2012 kommer att bli ett väldigt speciellt år. Ett magiskt år. Jag hör det överallt och önskar inget hellre, för alla. Det hårda blir mjukt, det fyrkantiga runt. En ny värld att ta sig fram i. Jag ser fram emot att navigera runt i det nya. Med en fräsch insida.

1 Kommentar

  1. Ann
    13 februari, 2012

    Och jag bara visste att det skulle passa bra till en kopp kaffe. Sitter alldeles lugn i själen och blickar ut genom mitt kontorsfönster. Och tänker på alla bra saker som kommer att hända 2012.

    Reply

Lämna en kommentar