Tvåan

Skrivet den 11 Mar, 2012 under Om skrivande | En kommentar

Nu har jag kommit igång. Tvåan börjar ta form. Äntligen har jag identifierat nog med intriger att nysta samman i något som jag tror kan hålla. Det blir fokus på relation den här gången. Får man älska vem som helst? När blir kärlek mer till en boja än till glädje? Och är det verkligen kärlek hon känner? Saga vet att det är lätt att imponeras av ett vackert omslag. Hon tänker inte gå i den fällan igen. Samtidigt flyter sanningar om ordningen i staden upp till ytan. Någon verkar se och höra mer än andra. Vem vågar ta i frågorna och vad får det för konsekvenser?

Ett litet utdrag ur första kapitlet:
Nöjd och omtumlad, lite vinrusig efter kvällen, går jag tillbaka till hallen och trycker på knappen på svararen för att motta fler lovord och mer tacksamhet. Förväntansfull väntar jag på meddelandet.
Det krävs bara ett par stavelser för att jag ska känna igen rösten. Och det brinner till vid magmunnen. Det svider i fingertoppen som tryckt på apparaten.
”Jag ville bara höra av mig. Har saknat dig. Och du har säkert saknat mig också. Ring mig på hemnumret. Jag är tillbaka. Puss.”
Nej!
En röst skriker i mitt huvud och det känns som någon hällt en hink kallt vatten över mig, som jag utsatts för ett övertramp. Hans mörka och sjungande stämma kliver rakt in i mitt ombonade hem och smutsar ner. Han passar inte in här, ska inte vara här.

1 Kommentar

  1. Ann
    11 mars, 2012

    Dumma dumma dej, nu kommer jag ju att dö av nyfikenhet. Den värsta döden av dem alla. SKRIV!

    Reply

Lämna en kommentar