Tröst i regnet

Skrivet den 2 Jun, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

”It is raining cats and dogs”, skulle en engelsman ha sagt. Det regnade in under paraplyt när jag idag stod vid sidan av och led med alla tusentals som pinade sig Stockholm runt i ett maraton. Vilka hjältar.
Idag gällde kommunala färdmedel, i trängsel. En promenad runt under tak, tittade in i några affärer, köpte några bra saker, några spontana inköp. Lite småprat, några skratt. Några klädråd, klämde på något som var för dyrt. Lämnade. Ut i regnet igen. Stan avspärrad. Regnrockar, paraplyer som bröts i vinden. Löparnas fötter plaskade förbi. Drog kragen närmare, höll hårt i väskan, hukade, var glad att få tak över huvudet.
Hur skönt var det inte att hänga av jackan, sätta sig vid ett dukat bord och glufsa i sig av Berns underbara asiatiska buffe. Att välja bland delikata småbitar, dricka ett glas vin och småprata med vännerna. När det ösregnar känns det extra skönt att tröstäta. Jag åt för alla som sprang, frös och led precis utanför. Jag åt för alla dem som tvingades bryta, för alla de maratonlöpare som i tunnelbanan på vägen hem skakade av frossa och inte vågade sätta sig av oro för att inte kunna resa sig igen. Dagens hjältar.
Gud vilken jobbig dag. Och vad mätt jag är.

Lämna en kommentar