Transformering en snorig dag

Skrivet den 5 Mar, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Work in progress, eller rättare sagt, work as a process. Det där med att projekt är linjära, det har jag lärt mig att förkasta för länge sedan (eller att influensor är förutsägbara och går över). Det krävs flexibilitet, förmåga att tänka om och tänka nytt för att ta sig framåt. Inte minst när man försöker skapa en historia (eller vill se bortom halsont, täppt näsa och hosta). Det finns ju så mycket som behöver berättas (eller snytas ut). Och det roliga är att få väva ihop historien på ett sätt så att det blir lite ”fnurlig” men ändå inte konstig.
Och så hände det inatt igen (mitt i en hostattack), det dök upp ett par bra tankar, som jag tänkte att dem kommer jag ihåg utan att tända lampan och skriva upp dem. Och en lyckades jag minnas. Den andra försvann ut i rymden. Skärpning!

Alla har sitt sätt och alla sätt är bra. Mitt sätt att processa fungerar för mig. Jag testar allt som har färg och form. Jag byter färg på post-it-lapparna, köper nya färgpennor och ritar kurvor, klipper ut bilder ur tidningar, gör collage. Jag gillar bilder, andra gillar musik. Jag har svårt att lyssna till något samtidigt som jag skriver, det blir bara blurr.
Dessutom är färg-och-form-tesen ett litet uppror mot mitt tidigare så välfyllda power-point-liv. Det är mitt sätt att bevisa för mig själv att jag kan leva utan fyrkantiga presentationsmallar, klarar mig alldeles utmärkt till och med. Det blir bara ett annat resultat. Så mycket roligare dessutom.
Transformation pågår. Från rapportskrivande konsult mot gestaltande författare. Och dagens projekt har tagit mig ett myrsteg framåt.

Lämna en kommentar