Topplocket gick

Skrivet den 7 Sep, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Den här veckan har varit omtumlande. På hur många sätt som helst.
Min ambition var att få ordning på saker och ting för att komma igång med Fortsättningen. Historien har fått så många nya vinklar under sommaren och det kommer att bli en intrigrik historia detta också. Ha!
MEN saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig.
I onsdags fick sonen sparken från sitt jobb. Han fick beskedet på ett sätt som man inte önskar någon. Och är man 19 år så vet man inte riktigt vad man har för rättigheter, eller skyldigheter heller för den delen. Men ingen pardon – ”där är dörren och hej du kan gå nu…”
Han hamnade i chock. Verkligen chock!
Orsaken skulle vara att han varit sjuk i några dagar och att de under tiden inte lyckats få tag i honom. Men är man sjuk kanske man inte svarar i telefonen? Om man en gång har sjukanmält sig så, och tidredovisningssystemet till och med säger ”sjukfrånvaro”, så tror man väl att det ska räcka? Inte att man ska behöva bli kontrollerad – för att någon ung chef inte litar på att man verkligen är sjuk?
Några dagar senare ringde han och friskanmälde sig, fick glada tillrop för att han nu var frisk och har i början av veckan fått beröm för sina insatser på jobbet. Tills han fick sparken.
Jag tänker Ryssland, Stora Fabriken, Kontrollanter, Huh!
Nåväl, visst har han under sommaren gjort några misstag, fått påpekanden (från unge chefen), men han har lärt sig av dem och inte gjort om dem. (Vem gjorde inte fel på sitt första jobb?)
Men sjuk får man tydligen inte vara?
Grund för uppsägning – tveksamt va?
Nåväl topplocket gick och inte en blund har jag sovit, men damm har vi rört upp. Och ännu är historien inte avslutad…. fortsättning följer!

Lämna en kommentar