Todays drama queen

Skrivet den 17 Nov, 2010 under Om skrivande | Inga kommentarer

Utlevelse och inlevelse bidrar till en härlig upplevelse. Med lite teater i vardagen blir dagen mer levande, rik och omväxlande. Insikten har jag hämtat från dagens besök på vaccinationscentralen. Den store tuffe sonen skulle få en spruta i armen. Han drog ner mössan, bet i fingret och berättade för den väna sköterskan att ”han nog var lite spruträdd”. Han lade sig ner på bänken, varenda muskel spänd som en gitarrsträng och så slutade han andas en stund.

Scenen utspelade sig inom loppet av tio sekunder. Med hela kroppen levde han ut sin obetingade rädsla, uppbyggd under timmar innan själva mottagningstiden. Utlevelse med enorm inlevelse. Han hade bestämt sig för att det gjorde ont, var outhärdligt, skulle svida och värka lång tid efter sticket. Allt annat var lögn.

Själv satt jag och funderade på vilka ord som bäst skulle beskriva det jag såg. Jag insåg snabbt att scenen måste upplevas, gärna spelas av en riktig drama queen, med förmåga till inlevelse. Först så skulle den göras rättvisa, göra sin skapare ”the young drama king” rättvisa.

Lämna en kommentar