This is India

Skrivet den 30 Dec, 2012 under Personligt | En kommentar

Indian vehicle

 

Tuc-tuc. Lemonsoda. Masala tee. Ayurveda. Naans. This is India.
Och detta är landet L Å N G S A M T, och V Ä N L I G T.

Efter fyra hela dagar på yogamattan börjar kroppen kännas som en spänd pinne. Jag känner varenda muskel, var den fäster, var den gör ont. Jag lever. Jag rör mig. Jag svettas.

Den tidiga morgonen, i gryningen, som blandas med ljuden från minareterna, diskomusiken och fågeltjattret från skator, örnar och andra fåglar är obetalbara. Fukten och värmen. Soluppgången. Fiskarna som drar upp sina nät för att hinna sälja fångsten på fiskmarknaden i Poovar. Och så en tuc-tuc som puttrar fram i sakta makt, en hinduisk gud som dinglar vid backspegeln. ”It brings me luck”, säger han samtidigt som han väjer för en halt hund, passerar ett par kor som betar bland skräpet i diket.

This is India!

1 Kommentar

  1. Ann
    31 december, 2012

    En sån underbar läsning. Jag är där. I fantasin. Och känner dofterna, hör ljuden och faktiskt, om jag anstränger mej lite tycker jag nog att jag kan känna lite träningsvärk 🙂

    Reply

Lämna en kommentar