Teflonmänniskan

Skrivet den 6 Nov, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Det dök upp en länk som hann fånga mitt intresse. Dessvärre var den försvunnen när jag sökte igen. Den handlade om stress. Om att det krävs ett skal av teflon för att skydda sig mot stress och omvärldens press. Den handlade om att vanliga människor klarar att leva under press i runt tio års tid, sen går det inte längre.
Jag har varit där – i det där ingenmansland som blir när man inte orkar längre – så kände jag igen beskrivningen, och känslan av att sakna teflon. Plötsligt orkar man inte stöta bort längre, allt fastnar. Ord, känslor, uttryck, händelser. Allt. Jag grät i kön på Ica för att damen framför mig frågade om jag ville gå före henne i kön, jag grät för att sjuksköterskan delade sin lunchlåda med mig, jag grät för att jag bara ville gråta. Så blir det när teflonet falnar.

Jag tror inte att teflonmänniskan finns. Om man utsätter sig för fel sorts stress och press för länge så går det så småningom hål på skalet och orken rinner ut. Och det tar tid att laga hålen. Så ta hand om er! Stressa lugnt!

Lämna en kommentar