Tankar till nästa

Skrivet den 4 Mar, 2012 under Om skrivande | 2 kommentarer

Jag hade världens bästa idé i huvudet när jag vaknade i natt. Det var ett klockrent inslag i den historia som håller på att formas på mitt skrivbord. Vet att jag tänkte ”att det där kommer jag ihåg”. Så nu har jag ägnat en halv dag åt att försöka minnas vad det var som var så bra. Och jag förbannar mig själv för att jag inte tog trettio sekunder och skrev ner min idé. Varför?
Sannolikt kommer den inte tillbaka. Men skulle den göra det så är jag beredd med papper och penna, oavsett tid på dygnet. Alla trådar för nästa intrig är viktiga.
En tanke som jag bär på är: Varför imponeras vi av ”fint folk”?
Jag kan förundras över vad vissa människor, just fint folk, kan komma undan med. Jag har mött chefer som betett sig som svin, ungar som mobbat för att de minsann haft ”bättre” föräldrar, kollegor som skapat sina egna förmåner för de varit längst på en arbetsplats. Och ofta accepteras det. Varför?
Ofta är situationerna galna och resultaten ännu värre, men ändå låter vi det ske.
Fenomenet måste undersökas. Det som ”alltid varit så” ska lyftas fram och belysas. Saga Widerbeck kommer att få många fenomen att ifrågasätta.

2 Kommentarer

 1. Ann
  4 mars, 2012

  Hahaha, plötsligt dyker ordet upp igen som en kompis sa på bred värmländska, högdjur. Kan det vara de som är det fina folket? Eller vad räknas som fint folk?

  Reply
 2. Anne Liljeroth
  4 mars, 2012

  Ha, ”högdjur” är ett kul ord. Di tror säkert di ä fint fölk vettö… Men sen har vi ju di där som tror att di ä bättre än andra, som skapar sig egna anledningar till… Inte vill beblanda sig mä vanligt fölk..

  Reply

Lämna en kommentar