Tankar om ord – ord som tankar

Skrivet den 21 Okt, 2010 under Om skrivande | Inga kommentarer

Vid vilan idag lade min yogi en handduk över mina ögon. ”Oj, oj”, sa hon ”här var det full verksamhet.” Det fladdrade bakom de slutna ögonlocken. Tankar, tankar och åter tankar passerade som stockar i forsande älv. Huller om buller, som ett trassligt nystan for de runt i skallen på mig. Saker att göra, saker jag borde göra, saker jag borde gjort, saker jag trodde mig ha glömt och saker jag sannolikt aldrig ens tänkt tanken att göra. Ett virrvarr till ingen nytta, tänkte jag där jag låg och andades.
Tankar i en enda röra – och så plötsligt en klar tanke. En tråd att följa. Det enda jag behöver för att vilja slå mig ner bakom tangentbordet och följa med i berättelsen. Miljöer, personer, situationer, dialoger blir till en helhet. Idag har orden vandrat runt i min barndoms hemstad. Så tydligt det blev med ordens hjälp.
Inspirerad är jag av Sigrid Combüchen, som besökte Babel ikväll. HON kan väva med ord!
”Intelligens har ingen grammatik, man kan utan antites låta ändlöst antal bisatser spinna vidare på tankens tråd tills den kanske finner fäste i kastad riktning.”
SÅ vackert!

Lämna en kommentar