Tänk stort… och det blir roligare.

Skrivet den 26 Okt, 2012 under Okategoriserade | 6 kommentarer

Tänk stort – skrev en vän i ett mejl. Hon hade lyssnat till en framgångsrik kvinna som tyckte att vi kvinnor ofta är för småskaliga i våra planer. Vi sitter gärna hemma och pular med våra små företag, öppnar en liten butik i kvarteret, nöjer oss med att debitera lite i underkant, tänker att ”bara det går runt så”. Det ligger något i det den där kvinnan sa. Det räcker att jag ser mig om och jag kan räkna upp ett antal kvinnor som befinner sig just där. Inklusive mig själv. Jag befinner mig i Lagom-Landet.

Så jag tänkte, vad händer om man vänder lagom ryggen och istället tänker stort? Helt plötsligt blir livet riktigt spännande. Stort i mitt fall skulle betyda fler manus, mer skriva, film och översatt till flera språk. Min historia kan mycket väl passa i såväl Spanien som i Japan. Svindlande, men vad roligt det blev.

”Roligt. Du ska ha roligt”, så sa hon, min guide och vägledare, en person vars energi är helt obeskrivbar och som smittar. (För er som inte är i den andliga dimensionen så kanske det låter flummigt. Låt så vara.) Men i mitt fall så var hennes ord förlösande, och en påminnelse. Det går att njuta av att livet är roligt, istället för att kämpa och fylla dagarna med måsten. Så mycket enklare allt blir.

Och med tillägget ”tänk stort” så blir det ju spännande också!

6 Kommentarer

 1. Ann
  28 oktober, 2012

  Guide och vägledare låter i mina öron otroligt berikande.

  Reply
  • Ann
   28 oktober, 2012

   Och kanske är det så att jag inte längre tänker stort för att jag på vägen blivit rädd för att lyckas.

   Reply
   • Anne Liljeroth
    28 oktober, 2012

    Skaka bort rädslan, skaffa en guide (delar gärna med mig av tips och kontakter) och börja tänk stort igen. Så mycket roligare!

    Reply
    • Ann
     28 oktober, 2012

     Hur skaffar man en guide?

     Reply
 2. Anne Liljeroth
  29 oktober, 2012

  Ann, jag har haft turen att möta flera kloka guider på min väg. Helt plötsligt står de där! Kan berätta mer vid tillfälle 🙂

  Reply
  • Ann
   2 november, 2012

   Det ser jag fram emot.

   Reply

Lämna en kommentar