Tålamods-utmaningar

Skrivet den 6 Dec, 2012 under Personligt | 3 kommentarer

När jag var barn fick jag ofta höra att det var nyttigt att lära sig vänta på saker. Vilket ofta blev outhärdligt för mig eftersom jag redan då var en otålig typ. Vill gärna att saker och ting ska ske på stört. Det där med att det skulle vara fostrande att vänta, det har jag aldrig förstått. (Antar att det mest var en sån där grej som mina föräldrar sa för att slippa hantera frågan.) Men med jag har tränat, och jag fortsätter träna.

Här är några av mina tålamods-utmaningar just nu:

Beställda julklappar, som jag hoppas kommer fram före jul…
Ett mejl. Som, när jag läst och skrivit under, kommer att kännas som en milstolpe i livet. Snacka om att jag haft tålamod med ett projekt. Nu tar jag nästa steg. KUL! Ivrig som få att få komma vidare.
Ett brutet lillfinger, som ska vara spjälkat i tre veckor. Tack basketgänget och tack dr Glenmark som skrattade gott när hon hörde vad jag gjort och med vilka. Jag fick lite extra stödtejp som plåster på såren (haha..)
Spisen. I eftermiddag har de lovat att den ska vara fixad. Efter två veckor utan. Ser fram emot att kunna koka något i en kastrull igen.
Barnen. Förr var jag otålig för att de hela tiden krävde tid och uppmärksamhet, för att där inte fanns tid till annat. Nu är det omvänt. Jag saknar tid och uppmärksamhet, med dem. Men snart händer det också. Det lackar ju mot jul.

Så borde jag kanske lägga ut en bild på mitt lillfinger och det fula bandaget men det slipper ni se. Ni får en bild från i måndags, utsikten över Mälaren, vars magiska slöjor sakta förflyttade sig över vattenytan, istället.

IMG_1124

3 Kommentarer

 1. Ann
  7 december, 2012

  Så du tror det där med tålamod är en myt? Jag behöver kanske inte öva alls mer utan bara släppa det i vinden? Å andra sidan, vissa saker bestämmer vi ju inte över och då kan det vara bra att ha ett schysst fungerande förhållningssätt. Nu fick du mej att börja fundera på de jag har med mej sen liten.

  Reply
 2. Anne Liljeroth
  7 december, 2012

  Ann, jag tror inte man kan påverka allt. Vissa saker måste ha sin gång, ta sin tid. Men det där med att det skulle vara ”nyttigt eller fostrande att längta, vänta…” det har jag aldrig förstått. Om man vill nåt så är det väl bara att göra´t!!

  Reply
  • Ann
   14 december, 2012

   Nej att vänta för väntandets skull när det finns inom räckhåll verkar hemskt onödigt.

   Reply

Lämna en kommentar