Tack Tjejzonen!

Skrivet den 30 Maj, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

Jag gillar när människor reagerar och blir upprörda över saker och ting som är fel. Jag gillar att följa massornas hurrarop när någon satt fingret på en ny orättvisa. Det finns så mycket att uppröras över; synen på kvinnokroppar, glastak, bilbränder, Slussen, matskandaler, mobbning, you name it…

I många år har jag varit engagerad i en ideell förening som heter Tjejzonen, som genom att vara medmänniskor arbetar för att förebygga psykisk ohälsa hos unga tjejer. Att det problemet inte uppmärksammas mer, DET är något att uppröras över. Fler än en tredjedel av tjejerna mellan 12-25 år säger sig någon gång känna ångest och oro, inför livet, livsvalen och kraven. Det är inte okej. Därför behövs Tjejzonen.

Nu tackar jag för de fyra åren som jag haft förmånen att sitta i Tjejzonens styrelse. Det har varit en frizon även för mig, att få vara en del av verksamheten. Att arbeta ideellt och att få göra nytta – på riktigt – är bra för själen. Men nu får nya krafter ta över. Det behövs ny energi ibland, för att vi ska orka slåss för det som upprör oss. 

Ibland tänker jag att det kanske finns för mycket att bli upprörd över? Kanske till och med så mycket att det blir svårt att välja vad man ska bli upprörd över? Eller är det så att den reaktionära känslan försvinner med åren? Nej det det sista tror jag inte är sant. Jag känner mig fortfarande ung – och jag kan fortfarande bli väldigt arg om jag berörs av orättvisor. 

Stödja Tjejzonen kan du göra på flera sätt. Gå in på hemsidan och tryck på knappen: Vill du stödja oss?

 

Lämna en kommentar