Svar från Skolinspektionen

Skrivet den 18 Jun, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Det kom ett trevligt mejl från Frida Eek, utredare på Skolinspektionen i Stockholm. Hon har tagit del av mitt brev om hur illa sönernas gymnasium hanterat mina upprepade påpekanden om brister i undervisningen. Uppenbara brister!
Brevet hamnade onekligen på rätt plats vid rätt tillfälle eftersom Skolinspektionen under 2012 granskar Stockholms gymnasier, speciellt med perspektivet ”får eleverna den undervisning de har rätt till” och ”att rektorerna följer upp undervisningens kvalitet”. Trevliga Frida Eek skriver att mitt brev kommer att fungera som underlag för tillsynen.
Den satt fint!
Nu hoppas jag bara att rektorn slutar leda skolan för systemets och lärarnas skull, hålla sina lärare bakom ryggen, undviker att konfrontera sanningen och istället ser skolan för vad den ska vara – till för sina elever.
Ingen enda unge ska behöva känna att de inte fick den utbildning de kunde fått för att de hade undermåliga, opedagogiska eller inkompetenta lärare. Alla ungar är värda bättre! Och att eleverna själva skulle förstå att de har dåliga lärare, det köper jag inte. HUR ska de kunna påpeka att de inte lär sig något, eller inte får vad de borde få, när de absolut inte har en aning om vad de skulle kunna få om de hade bra lärare.
Nu hoppas jag Skolinspektionen gör sitt jobb.
Och jag är nöjd att det faktiskt löner sig att göra sin röst hörd och ryta ifrån ibland. Även om det i byråkratsörjan kan vara svårt att veta vart man ska vända sig. Tack vänner för tips och goda tillrop!
#vemarskolantillfor

1 Kommentar

  1. Ann
    18 juni, 2012

    Heja dej!
    Har precis avslutat en skolkamp. Det är skönt att våra röster hörs.

    Reply

Lämna en kommentar